Vedic Art

Vedic Art is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman. Hij heeft traditioneel kunstonderwijs gecombineerd met de Indiase Veda filosofie. Veda betekent” Kennis”, maar ook “Weten”. In de Veda’s, heilige geschriften uit het oude India, staan verhalen met principes van waaruit je kunt leven. Deze verhalen vertellen ons dat alle wijsheid en kennis al in ons aanwezig is, net zoals een zaadje al “weet” hoe het een bloem moet worden.  De 17 principes van de Vedic Art helpen je om, al schilderend, uitdrukking te geven aan je natuurlijke behoefte om te creëren.

Creëren is heel natuurlijk en iedereen kan het ! Terwijl je schildert gebeurt er ook van alles in jezelf: je wordt je steeds bewuster van jezelf en tegelijkertijd ervaar je het hele creatieproces. Zo worden kunst en leven één: dat is Vedic Art!

Quotes van cursisten

“Ik vind het heerlijk om”vrij”te kunnen schilderen en naar mijn gevoel te gaan. Dat het schilderij gewoon ontstaat, los van allerlei regels… “

“Van les 1 met bruine soep en frustratie naar nu plezier en het gevoel dat ook ik kan schilderen!”

“Warm, openend, inspirerend en speels…”

Andere kijk op mijn eigen werk, leerzaam, open gaan, rijk, inspirerend. Kortom: Genieten!!!

Vedic Art brengt je bij je eigen wijsheid en je creativiteit . De principes openen als het ware een deur naar jouw verbinding met universele wijsheid. Ze brengen je (weer) bij je kern, leren je te ont-stressen en keuzes te maken vanuit jouw essentie. Dan kun je je hoofd los laten en kom je in je creatieve stroom. Wat je maakt is uniek, zo ontstaat jouw eigen kunst en kun je nog wel eens heel verbaasd staan te kijken naar wat er allemaal op jouw doek verschijnt!

Voor Wie?
Vedic Art is er voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot schilderen, kleuren en creatief bezig zijn. De methode is perfect voor mensen die helemaal geen schilderervaring hebben of denken dat ze het niet kunnen.Voor ervaren kunstenaars kan het een hernieuwde kennismaking zijn met hun eigen creativiteit.

Curt is gestorven in 2010. Zijn zoon Johannes Källman heeft zijn werk overgenomen.

Meer over Vedic Art: Johannes Källman: www.vedicart.com