Even kennismaken

Mijn naam is Maureen Voigt en ik ben Vedic Art kunstenaar en leraar.

In april 2011 googelde ik op spiritualiteit en kunst. Kwam toen gelijk op de website van Vedic Art. Mijn hart begon te bonzen en ik voelde een hele sterke behoefte om naar Öland te gaan en kennis te maken met Vedic Art. Dat heb ik gedaan! Nog maar net mijn rijbewijs gehaald ben ik naar Zweden gereden en gestart met de beginnerscursus . Ik had een week geboekt, maar ben gelijk drie weken gebleven!

Vedic Art

Voor mij voelde het als thuiskomen, alsof alles wat ik daarvoor had gedaan, samenkwam in Vedic Art. In Vedic Art kan ik mijzelf  zowel spiritueel als verder als kunstenaar ontwikkelen. Ik schilder al jaren, ben trainer en coach in creativiteitsontwikkeling en heb jaren gewerkt als teamleider van een team dat zich richtte op het oplossen van bijzonder complexe situaties , waarbij psychiatrie, verslaving, ernstige overlast en zorgmijden speelden.

Sinds november 2017 ben ik verhuisd naar Gaast om me helemaal te wijden aan Vedic Art en mijn eigen kunst. In 2020 ben ik teacher in Vedic Art klei geworden. Vanaf 2019 kreeg ik een fascinatie voor textiel en heb nu ook een vervolgcursus Vedic Art in textiel ontwikkeld.

Vedic Art gaat voor mij vooral over vrijheid, het ontdekken van mijn innerlijke vrijheid om werkelijk te zijn wie ik ben! Mijn eigen wijsheid te volgen en te leven!

Vedic Art

Ik ga nu elk jaar zomers naar Öland. Öland is een prachtig eiland en een van de energetische krachtplaatsen op aarde zoals Findhorn en Stonehenge in Engeland. We schilderen daar in boerenschuren, midden in de natuur. Ik ben gastvrouw van de schuur in Enetri en coördineer de weken voor de buitenlandse studenten. Ook ben ik regelmatig teacher en co-teacher.

P1080815

Naast de bijzondere natuur is het ook een geweldige ervaring om met zo veel mensen uit de hele wereld tegelijk te schilderen. Meer info over de zomercursussen in Zweden zie Johannes Källman: www.vedicart.com

In 2015 ben ik de Vedic Art Academy Holland gestart.